2010. december 14., kedd

12 ÉRV A TORINÓI LEPEL EREDETISÉGÉRE!

A torinói lepel

A torinói lepellel kapcsolatos "leleplezések" mindannyian a "szándékos (vagy jóindulatú, de akkor is) hazugság" kategóriába tartoznak. Semmiféle "csalást" nem lehet "leleplezni", mert nem volt semmiféle csalás. A lepel eredeti. Ezért szálka oly sokak szemében, főleg a héber "tudósokéban"... Tucatnyi köny és film született a "leleplezésről", miközben a "leleplezések" leleplezéséről írtakat és készítetteket nem mutatják be a hébertöbbségű médiában, ami persze érthető is. 

Csak néhány dolgot: 

1. A lepel nem festmény, mert semmiféle idegen anyag nem található a vásznon. 

2. A lepel nem fénykép, mert a lepel hátulján is rajta van a két, fényképezni pedig nem lehet úgy, hogy a kép a fényhordozó anyag hátuljára is rákerüljön, pláne, ha az a fényhordozó anyag - vászon. 

3. A képet nem "szenvedő ember váladéka" hozta létre, mert a ilyesfajta kép olyanok esetében keletkezik, akik hetekig fekszenek mozdulatlanul ugyanazon a lepedőn, ami jelen esetben kizárt. 

4. A halott szemét kétfajta pénz fedte: egy arany és egy ezüst. Az arany a Nap szimbóluma az ezüst a holddé. Ez rendkívül ősi HUN szokás. 

5. A leplen Galilea és környéki virágporokat azonosítottak, olyan összetételben, mely csak ott fordul elő a világon és sehol másutt - ebben az összetételben és arányban. Egyes fajok pedig csakis és kizárólag ott élnek. 

6. A magyarországon jól ismert "Imádságos Kódexben" a kódex készítői a leplet ábrázolják, (a jellegzetes szövédmintából egyértelműen felismerhető!) - a kódexet II. András korában készítették, akinek lánya KOnstantinápolyba ment férjhez, így a leplet is látta saját szemével, a lánya jogán pedig az apja is. 

7. A szövésminta és a lepel anyaga: EGYÉRTELMŰEN SUMÉR KIRÁLYI MUNKA! Az anyag minősége, illetve a szövésminta az Arszakida uralkodóházból ismert. Központjuk Edesszában volt, ahová mellesleg a leplet Jézus "feltámadása" után vitték. és ahonnan - zsarolással - az egyi kkeresztes háborőú során megszerezték. A lepel átadása fejében nem rombolták le Edesszát. 

8. A radioaktív mérések értelmezése hibás, hiszen a lepel egyszer majdnem elégett, az éget leplet pedig FORRÓ OLAJBAN főzték ki, hogy állaga megmaradjon. 

9. A leplen lévő kép háromdimenziós. 

10. A leplet semmiféle eljárással nem sikerült rekonstruálni - keletkezését laboratóriumi körülmények között megismételni - bármit mondanak is erről, ugyanis a fenti 9 állításnak kellene megfelelni. Továbbá: 

11. Az "ovideói lepel" - a bibliából ismert "Veronika kendője" Ovideóban található. Anyaga szintén 2000 éves, de sokkal rosszabb minőségű. Veronika nem járkált az utcán királyoknak kijáró anyagú kendővel... Szóval, az ovideoó leplen látható képmás AZONOS a torinói leplen látható képmással, emellett a kendőn lévő vércsoport is azonos a torinói leplen találhatóéval. 

12. A 11-es állításból az következik, hogy a "hamisítónak" ismernie kellett volna az ovideoi leplen lévő vércsoportot, alvércsoport szinten, és még azt is hamisítani.... - évszázadokkal a vércsoportok - egyáltalán - fölfedezése előtt. 

A dolog innentől kezdve komolytalan. Aki tehát a lepel "hamisítvány" voltát hangoztatja, az a fenti 12 pontot nem értette meg, vagy nem akarta megérteni. És nincs miről beszélni. 

A "középkorban nagyon sok lepel volt forgalomban" - persze, mert másolták az eredetit, mert nem mindenki tudodd Edesszába, vagy Torinóba elzarándolkolni, ezért lefestették, az másolatot hozzáértették az eredetihez, így az "megszentelődött", és azt vitték el egyes egyházi központokba. Ma is "másolunk" képeket, nekem is itt alóg a falon a Lila ruhás nő... De attól, hogy itt lóg, még nem jelenti azt, hogy Színyei Merse ne festett volna egy igazit is... 

Mellesleg, ha a "középkorban nagyon sok lepel volt forgalomban". akkor MIRŐL másolták, ha Leonardó a középkorban "hamisította"????? (A középkor 1492-ben ért véget....Leonardo tehát már az újkorban élt....) 

Vigyázni kell, az embert milyen propaganda-anyagokkal tömik. És azt is látni kell, ki az és milyen érdekből, aki a propaganda-anyagot nyomja...

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése