2011. március 14., hétfő

Mi történik a Földünkel?A védikus magyarázat a földrengésekre ill. a katasztrófákra az, hogy a Földön egyre inkább elszaporodnak a démonikus emberek, lények, fajok és azok egyre nagyobb befolyással bírnak, vagyis a természeti anomáliák, katasztrófák azért alakulnak ki, mert amikor ezek az egyének belépnek egy rendszerbe, ott Istenellenes hangulatú jelenlétükkel felkavarják az atmoszférát.

„szuperhold” jelenség okozta a japán földrengést? "...jelek lesznek az égen, anapban, a holdban és a csillagokban".

Március 19-én ugyanis a Hold olyan közel lesz a Földhöz, mint 1992 óta soha. Mivel a Hold elliptikus pályát ír le a Föld körül, így a „holdközelség” is változik. A jelenség szabad szemmel is kivehető, mert a holdkorong az égen érzékelhetően – 14 százalékkal – nagyobbnak és mintegy egyharmadával fényesebbnek látszik majd. Ráadásul a holdközelség most teliholddal is párosul, így a jelenség különösen látványos lehet.
A feltételezések szerint a Hold gravitációs vonzása – amely normál viszonyok közt is a hat a Földre, lásd ár-apály jelenség – ezekben a napokban fokozottan érvényesül. A holdhatás egyes katatók szerint megzavarhatja a klimatikus egyensúlyt, sőt földrengéseket, vulkánkitöréseket és szökőárat is okozhat.

A legutóbbi száz évben valamennyi „szuperhold” jelenséget rendkívüli időjárási és természeti események kísérték. 1974-ben karácsony előtt a Tracy ciklon csapott le az ausztráliai Darwin városára. Ennél is súlyosabb katasztrófa történt 2004 december 26-án Dél-Kelet Ázsiában, ahol mintegy 230 ezren haltak meg az indonéziai földrengés és cunami együttes pusztítása következtében. A katasztrófa alig két héttel előzte meg a 2005. januári „szuperholdat”. A Hold távolsága akkor valamivel nagyobb volt, mint amire a jövő héten számítanak.

A március 11-én, helyi idő szerint 14.46 perckor történt 8,9 erősségű földrengés az elmúlt száz év ötödik legerősebb rengése volt.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése