2011. október 22., szombat

Hold. Összegzés

 Ebben a nagyobb szösszenetben, mint ahogy azt ígértem többet, részletesebben, és mindennél mélyrehatóbban fogom a Holddal mint égi testel is foglalkozni, és mint az Apolló programmal kapcsolatban. Aki olvasta az eddigi bejegyzéseket annak már ez nem újdonság. Észrevehettétek, hogy az oldalon egyre több ilyen bejegyzés van. Ennek oka pedig az, hogy nagyon érdekel ez, minő meglepő mi? :D Másrészt pedig tudom, hogy az emberek többsége nincs igazán tisztába a témában, annyit tudnak, hogy van a Hold voltak rajta emberek, sokan azt sem tudják, hogy ez 1969-ben történt. Annyit mindenki tud viszont, hogy az ember járt a Holdon. Igaz ez? Természetesen igaz.
Csak az időpont és az emberek nem stimmelnek. Azok, akikről azt állítják, hogy megjárták a Holdat, és ugrabugráltak a felszínén azok, SOHA de még csak a közelében sem voltak a Holdnak. Ha tovább olvassátok a bejegyzést kiderül miért is.
Vágjunk is bele!
Az egész a második világháborúval kezdődött. A német Wernher von Braun megépítette a folyékony oxigén meghajtású V-2 ejtsd: „fau-kettő”.
V-2 makettje:

Nemrég jelent meg az a hír, hogy már a V-1-nek is volt pilótás verziója, képekkel bizonyítva.
Akkor nem zárhatjuk ki azt, hogy a V-2-ben is ült volna pilóta. Ez már 1943-ban lehetséges volt, tehát már pilótás repüléseket végezhettek ilyen gépekkel.  Wernher von Braun-t a világháború után kivitték az USA-ba. A megmaradt V-2-es rakéták egy része a Szovjetunióba, másik része az USA-ba került. Majd körülbelül húsz év elteltével megépítette Braun a Mercury-Redstone űrhajót ami az első amerikaiakat szállította az űrbe. És ez az űrhajó szerényebb képességű, mint a V-2-es. Sokkal kisebb a tolóereje stb. A Ciolkovszkij-egyenlet alapján kiszámítható, ha behelyettesítjük az értékeket, hogy a Mercury-Redstone soha nem volt képes elérni a Holdat.Feltehetjük azt a kérdést, hogy Mr. Braun húsz év alatt mit csinált? Felejtett?
Másik téma a fotók kérdése. A NASA ill. más ilyen jellegű hivatalok által publikált képek.

A Föld képét láthatjuk először. Aki erre a fotóra ránéz az valószínűleg semmi különöst nem lát rajta. Ugyan volt már egy bejegyzésem erről a fotóról, de az ismétlés a tudás anyja. És ez egy amolyan összegzés jellegű bejegyzés. De ha alaposan megvizsgáljuk a képet azt láthatjuk, hogy bizony klónozott felhők vannak rajta. Főleg az egyenlítőtől délre eső oldalon. Ennek miértjét sajnos nem tudom. De tény, ezek hamisított felhők. Tehát már a Föld képét is hamisítják. Ezzel arra szeretném a figyelmet felhívni, hogyha bárki bármilyen égitestről lát képet az azonnal kezdjen el kételkedni, mert nem biztos, hogy amit lát az a valóság.
De térjünk vissza a Holdra, hiszen arról szól ez a bejegyzés. A leg es leg első dolog amit tisztáznunk kell, az a Hold színe. Igen a színe, hiszen már ez sem stimmel. Ugye a Holdat, innen a Földről szürkés ezüstös színben látjuk. Ennek oka, a légkör szűrési hatása.

Na mármost ha a világűrből fényképezik le a Holdat azt várnánk, hogy más színei lennének. De a legtöbb Apolló fotón ugyan ez a fekete-fehér kép van.  De a Holdnak mások a színei.
Most nézzünk meg erről egy képet is:


Ezekkel a fekete-fehér képekkel azt akarják az agyunkba sulykolni, hogy a Hold egy sivár kihalt, szürke vidék. Ez az ami HAMIS!
A másik sarkalatos pont a csillagok. Ugyanis egy Apolló felvételen nem lehet csillagokat látni az égen. Jóó meglehet mindent magyarázni, DE az alábbi kép a Lunar Orbiter holdszondával készült.

Itt bizony csillagokat látunk. Semmi kétség felőle. Most szálljunk le egy picit a Hold felszínére.

A NASA már odáig eljutott, hogy beismerte, hogy IGEN készültek stúdió felvételek. Csak azt nem mondják meg mennyi, és milyen arányban. De pár évvel ezelőtt egy tv-s interjúban Stanley Kubrick, a 2001 Űrodüsszeia rendezőjének özvegye elmesélte, hogy az ő férje csinálta a Holdra szállást. Erre azért csak oda kellene figyelni. Nem valami nagy hírverést kapott.


Hamisítsunk Holdfotót!
Igen megmutatom, hogy készültek a Hold képek! J


Ez egy tengerparti fotó

Hajtsunk végre néhány PIXEL TRÜKKÖT, manipuláljunk egy kicsit a felvétellel, használjuk a Photoshop programot.Először tegyük a képet 8-bites fekete-fehérbeAzután térjünk rá az égboltra. A kitöltéséhez használjunk fekete tintát, vagy festékszórót!Most a fotón cseréljük fel a bal ill. jobb oldalt.Mostanra már mindenki megérthette, honnan jöttünk és hova igyekszünk. Ha a sárkányrepülős alak nem lenne a képen, s a felkavart homok kissé el lenne simítva, pontosan megkapnánk a NASA ÁLTAL HAMISÍTOTT TIPIKUS HOLDBÉLI TÁJAT. Az egyetlen dolgunk most már csak az, hogy ráhelyezzük a képre a magunk asztronautáját, ahová csak akarjuk. A még látható néhány fűcsomó könnyen eltüntethető, de nem szükséges valamennyi apró lépést végrehajtani a kívánt eredmény létrehozásához és a folyamat teljes bemutatásához.

Vegyük észre a keréknyomok teljes hiányát közvetlenül a holdautó hátsó abroncsai mögött. A holdjárót és az árnyékát úgy rakták fel utólag a képre, VAGY ha a holdjáró eredetileg is a képen volt, akkor valamiféle daruval tették rá/eresztették alá. 

Tehát nagyjából ez az eljárás. Nézzünk további képhamisításokat!

Állítólag Cernant láthatjuk a holdautóban, Schmitt által lencsevégre kapva. Miért nem néz Cernan a fényképészre, és miért emeli fel magasra bal kezét mintha valakinek integetne a tenyerével?

A helyes válasz az, hogy bizonyára az űrközpontba érkező látogatókat szállító busz vezetőjének integet. A PAN állítása szerint ez a Cods Wallop, azonban elegendő pusztán egyetlen pillantást vetni a következő felvételre.


A kép ismét magáért beszél. Ez a fotó igaz más szögből készült, de számos felvétel készült, amelyeken Cernan a látogatóknak integet.


Ez a kép már magában egy abszurdum. Sem a kerék előtt, sem pedig mögötte nincsennek keréknyomok. Hogy lehetséges ez? Bizonyára egy darun engedték le a Langley űrközpontban a felvétel erejére.

Következzen az egyik ha nem a legkedvesebb képem J


Íme! Az egy lábú űrhajós!! Nyugodtan ráközelíthettek akár le is tölthetitek és jól rá is nagyíthattok, de akkor is csak egy lábat fogtok látni.
Ami még érdekes, hogy az űrhajós felénk néz, tehát logikusan arról is jön, de ez mintha hátrafele ment volna, hiszen mögötte nincs ennek lábnyomok csak előtte. Kellemetlen dolog.

Okos emberek, köztük Armstrong, megpróbáltak elhelyezni olyasmiket, melyek hirdetőtáblának, kottatartónak és pogo ütőnek látszanak a Hold felszínén, ám közelükben egyáltalán NEM HAGYTAK lábnyomokat, miközben felállították őket. A második képen mintha valamiféle egylábas csizmanyomokat látnánk. Bizonyára az a féllábú űrhajós lehetett, akit korábban említettem.


A Holdkomp elülső oldala olybá fest, mintha valaki egy hatalmas pörölykalapáccsal verte volna végig, vagy hasonlatos eszközzel; ám semmi másról nincs szó, mint egy kartonpapír-modellről, ilyen eszközt is bevetettek a hamis holdfotók előállítására. Csak abban reménykedhetünk, hogy az asztronauták vastag sisakot viseltek, amikor valaki végigvert a modell elején.

Azok számára, akik még mindig nem hiszik el, hogy a holdkomp egy kartonpapír modell azoknak itt ez a kép. Ez a kép Jhonson Center 5-ös számú épületének belsejében készült. Azt mutatja, hogy az asztroNOták különböző cókmókokat válogatnak hogy megépítsék a Holdkomp modelljét a hamis felvételek elkészítéséhez. Figyeljük meg a nyolcszögletű dobozt a középponttól balra, általában ezt használták fel a Modell Holdkomp megépítésére.

A következő fotó olyan szinten képtelenség, amire már nehéz szavakat találni. Állítólag az Apolló-16 Holdraszálló Egysége a Hold felszínén. Jól nézzük meg az alján látható aranyfóliát, és közben gondolkozzunk el azon, miért nem látható ez az aranyfólia az Apőolló-11 Holdkompján, habár tökéletesen ugyanarról a koncepcióról van szó. Aztán arra is kíváncsi lennék, miként szedték elő a Holdautót anélkül, hogy szétszaggatták volna ezt a fóliát. Az aranyfólia tetején valamiféle sötét anyagból készült anyagot láthatunk, szinte mindenfele. Mekkora rendetlenség, több, mint nevetséges. Nézzük meg a Holdkomp oldalát. Vékony fémlemezekből készült, egymáshoz szögecsekkel erősítették az elemeket, de lehet, hogy kartonlemezekről van szó, kétoldalú ragasztószalaggal rögzítve. Még az illesztéseknél sem tűnik símának, minden irányban felpuklisodik. Az alsó rész is hullámpapír-lemezeknek tűnik, ráadásul nem is illik pontosan a függőleges elemekhez. Ha ezt nevezik csúcsmérnöki munkának, ilyen rendkívül fontos küldetés számára, akkor én egy banánfa vagyok. Hát nem látjátok ti, PAN-ok (Professzionális Apolló Őrültek), hogy ez itt egy hevenyészetten összedobott munka, valahol egy földi stúdióban felállítva, hogy kedvében járjanak a hiszékeny embereknek, amilyenek ti is vagytok – ám soha nem szállt le a Holdra. Véletlenségből, a Grumman épített egy életnagyságú Holdkompot papírból, úgy gondolom, ez az.

A következő képen közelebbi pillantást vethetünk a Grumman Engineering állítólag rendkívül magas színvonalú munkájára, és azt is láthatjuk milyen elfuserált az egész, beleértve az alapanyagot is. Nézzük meg a széleket lezáró csíkokat, még csak nem is követik a megfelelő szöget, túlnyúlnak az oldalakon, vagy végig sem érik azokat. Réseket láthatunk az illesztéseknél. Ez vicc, hiszen óvodás gyerekektől jobb minőségű munkákat láthatunk, amikor például egy előadás kedvéért állítanak össze különböző épületeket. Szembesülnünk kell vele, az egész Apolló program nem volt más, mint színjáték, és az Apolló űrhajósai nem mások, mint bohócok. A haladás nevében kimondhatjuk, rendkívül értékelendő, hogy a Grumman Engineering kiszállt az üzletből, nem igazán szeretnék bármilyen eszközzel repülni sehova, amit ők építettek…

Köszönöm minden kedves kitartó olvasónak, aki végig velem volt és elkísért ezen az utazáson. Számtalan dolog van még a Holddal kapcsolatban, sajnos én nagyon keveset tudtam nektek bemutatni, de nagyon igyekeztem. Köszönöm!

3 megjegyzés:

daudap írta...

Nagyon szépen összeállított anyag. Teljesen rendben van! További jó munkát! Követlek! ;)
Üdv, Péter

Névtelen írta...

Hi!

A múltkor már szóltam hozzá(d) a Hold árnyékkal kapcsolatban, ahol több Nap süt.
Nem idevágó, de ha már ennyire ráérsz tanulóként, az Ernetti féle kronovizorról nincs valamiféle "hiteles" anyagod? Hallottam már mindkét oldal álláspontját, mindenesetre nagy a ködösítés körülötte. Jó melót,csak így tovább!!!
Üdv. Egyelőre maradok névtelen.

Bakó Tibor írta...

Hello!
Annyit tudok kb az Ernetti atya féle kronovízorról, amennyit Aranyi Laci leírt róla.

Megjegyzés küldése