2011. október 1., szombat

A Magyar nép ősei

A magyar nép ősei, köztük a hunok is, nem vándornépek voltak. Nem is lehettek azok! A vándornépek csakis azok, melyek nagyállat-tartással foglalkoznak, tartásuk legelő-váltással megoldható csak.

A magyarok lovas népek voltak. a ló meg akár elmegy 30 km-re is legelni, és még haza is vihető aznap. Szükségtelen a vándorlás. Emellett nem is megoldható. Egyetlen ló felszerzámozására legalább 5 kg fém kell, több kiló bőr és szövet. A lovasára is kell fém, bőr és szövet, meg még nyílvessző is. Mindez olyan hihetetlen mértékű háttéripart követel meg, ami csakis és kizárólag letelepedett életmóddal valósítható meg!

Fémkohók, kovácsok, bőrdíszművesek, stb. stb. Elgondolkozott már valaki azon, hogy a jelenleg 10 milliósra ledegradált lakosság tagjai közül miért viseli minden 15 ember a Kovács nevet??? És mennyi takács, bognár, stb. van? Rengeteg. Juhász már sokkal kevesebb.

100.000-es lovashadsereg fenntartásához kellett úgy 500.000 ló. Ennyi állattal vándorolni?.... Szóval, aki ilyesmit állít - akadémiai tudós -, nem igazán képes gondolkozni... Se. A lakosság városokban, letelepedve élt, növénytermesztéssel foglalkozott. Rozs, árpa. Amikor "fel kellet kerekedni", összeszedték a lovasokat, és akár egy hét alatt Párizsban voltak. Hogy aztán hazajöjjenek. Nem volt itt semmiféle nomád életmód.

Más kérdés, hogy a folyók áradásának idejét követték a legelőváltással, hogy az állatoknak téli szállásaik is voltak. Lenn a völgyekben. De ennek semmi köze a TELJES lakosság vándorlásához. Persze, klímaváltozás is volt, húzódott vissza a jégkorszak és visszafoglalták a korábbi területeiket a lakosok. De konnkrétan, "nomád" életmód, mint a sivatagi beduinoknál vagy hasonlóknál, a hun törzsek nagy átlagát tekintve, nem létezett.

Újabb érv csak lezüllesztésünk és alacsonyabbrendűségi tudatunk sulykolása mellett.

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Gratulálok, kedves Bakó Tibor!

Gondolom, azóta már betöltötted a huszadik évedet. Szép összefoglaló ez egy ilyen fiatalembertől. A magam részéről gratulálok hozzá.

Csak így tovább!

Végezetül a legjobbakaz kívánom neked!

Üdvözlettel

Katalin Hosszú

Megjegyzés küldése