2011. november 15., kedd

Rejtélyes alakzatok a Google Earth-el Kínában

Különös háromszögekből álló alakzatokat és koncentrikus köröket formáló épületeket látni két, a Google Earth-ről leszedett képen az elhagyatott Góbi-sivatagban, amelyet Kína katonai, űr- és nukleáris programjához használ.

Két, a Google Earth-ön látható képen az űrből is látható, mérföld hosszú fényvisszaverő téglalapokat látni, ahogyan kusza, egymást metsző fehér vonalakat formáznak. Egy harmadik képen koncentrikus köröket formáló objektumokat látni középen három vadászgéppel - írja a The Telegraph.Mindhárom, a Google Earth-ön látható helyszín Ganszu és Csinjiang tartomány határán található, körülbelül 100 mérfölddel a kínai űrprogram központjától, bár a helyszínek közelében nincs jele semmiféle tevékenységnek. A titkos kínai repülőprogram katonai bázisa, Ding Csin, valamint az egykori kínai atomrobbantások helyszíne azonban szintén körülbelül 400 mérföldre fekszik a rejtélyes alakzatokat formáló helyszínektől.

A rejtélyes alakzatok célja egyelőre ismeretlen, de egyes szakértők szerint a kínai rakéták optikai tartományának vizsgálatát szolgálhatják, és így szimulálhatják a városok utcahálózatát. Az összeesküvés-elméletek kedvelői azonban máris a rejtélyes amerikai Nevadában található "51-es körzethez" hasonlítják a titokzatos rajzolatokat, ahol egyes elméletek szerint egy Roswellben lezuhant UFO maradványait őrzik.

forrás: hvg.hu

6 megjegyzés:

gbart írta...

Reflektálnék:
http://www.theregister.co.uk/2006/07/19/huangyangtan_mystery/

gbart írta...

Magyarul:
http://index.hu/kulfold/chi3453/

Idő- és pénzmilliómosok! Tényleg nem tudják, másba fektetni ezeket az pénz- és erőforrásokat?

Dauda Péter írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Dauda Péter írta...

Azt a kör alakú helyszínt megnéztem az Earth-ön, olyannyira nem titkolják, hogy még a 3D megjelenítés is meg van csinálva. Ha jól tudom azért meg fizetni is kell a Googlenak. Valami féle tükröknek néznek ki amik közt áll néhány repülőgép és teherautó. De az egész olyan kihalt helyen van, hogy érthetetlen, hogy mi lehet ez az egész ott. Ez a kínai rakéták optikai tartományának vizsgálata végül is egész hihetőnek tűnik, de akkor is furcsa.

Dauda Péter írta...

Ha ezt a koordinátát 40°27'31.26" 93°18'24.10" így ahogy van bemásolod a Google Earth keresőjébe,nyomsz egy Entert, akkor pont oda visz, kicsit mellé. Ha valakit érdekel nézze meg. És a 3D-hez tedd be a pipát,mert érdekes!

Eddy Eastside írta...

a teherautók és a gépek méretéből asszem kis 1 max 2 személyes repülők. a hely függőleges felszálláshoz van kialakítva, de mivel rotorjai nincsenek, gondolom a szárnyakon elforgatható hajtómű van.

Megjegyzés küldése